Volwassenfonds

De gemeente Hillegom is aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport en Cultuur. Volwassenen met een kleine beurs kunnen met dit fonds sporten of aan culturele activiteiten meedoen.

Een laag inkomen maar wilt u wel meedoen? Het Volwassenenfonds helpt!
Wilt u graag meedoen aan een culturele of sportieve activiteit maar kunt u dit niet betalen? Het Volwassenenfonds Sport en Cultuur kan helpen. Dit fonds voor volwassenen vanaf 18 jaar, helpt met het betalen van de contributie/het lesgeld voor een sport of culturele activiteit, wanneer u dat zelf even niet kunt. Zo is het toch mogelijk om lid te worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs te doen. Met de bijdrage uit het fonds kunt u een jaar lang meedoen. Voor aanvragen betreft sport geldt een maximum van €250,-, voor cultuur is dit bedrag €450,-. Wanneer de contributie hoger is dan de hiervoor aangegeven bedragen zijn de overgebleven kosten voor u zelf. Mocht het nodig zijn en het budget nog toerijkend is, dan kunt u ook een aanvraag doen voor spullen zoals kleding of de huur van een instrument. 

Is uw inkomen niet hoger dan 130% van het sociaal minimum, dan komt u wellicht in aanmerking voor een bijdrage. 


Alleenstaande / éénoudergezin        
Maximaal maandelijks netto inkomen:

Tot de pensioengerechtigde leeftijd: € 1.295    
Vanaf pensioengerechtigde leeftijd: € 1.457    

 

(Echt)paar / gezin
Maximaal maandelijks netto inkomen:
        
Tot de pensioengerechtigde leeftijd: € 1.850
Vanaf pensioengerechtigde leeftijd: € 1.993


Zo kunt u meedoen
Het Volwassenenfonds Sport en Cultuur werkt met intermediairs. U kunt dus zelf geen aanvraag indienen. Voorbeelden van intermediairs zijn: hulpverleners, sportbuurtwerkers, buurtsportcoaches of maatschappelijk werkers. Is uw aanvraag ingediend? Binnen 3 weken hoort u of uw aanvraag is goedgekeurd.

Zo werkt het:

Stap 1
Geef bij een hulpverlener, sportbuurtwerker, buurtsportcoach of maatschappelijk werker aan dat u graag gebruik wilt maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Deze mensen zijn intermediairs en alleen zij kunnen de aanvraag doen. Geef ook aan welke activiteit u wilt volgen.

Stap 2
De intermediair doet samen met u de aanvraag (teamleden van HIB zijn intermediair). 

Stap 3
Binnen 5 weken na de aanvraag hoort de intermediair of de aanvraag goed- of afgekeurd is en laat dat aan u weten.

Stap 4
Is de aanvraag goedgekeurd? Dan kunt u starten met uw inschrijving bij de sportclub, dans- of muziekschool of andere organisatie waar u lessen wilt volgen. Het Volwassenenfonds Sport en Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld rechtstreeks aan de sportclub of de lesgever. U ontvangt zelf geen geld.

Team Hillegom in Beweging is intermediair voor het volwassenenfonds en kan de aanvraag samen met u doen. Voordat de aanvraag verstuurd wordt doen wij een inkomenscheck (via de gemeente of aangeleverde financiele gegevens). Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen: cvdklauw@sportsupport.nl

 

Wanneer uw inkomen niet bekend is bij het ISD kunnen wij vragen om een bewijs van inkomen aan te leveren.

Klik hieronder op ''+in winkelmand'' om te starten met de aanvraag.

Volwassenfonds

Prijs: GRATIS
Leeftijd: 18 t/m 99
Doelgroep: 18 t/m 99

Contact

Hillegom in Beweging

Colin van der Klauw