Jeugdfonds Sport & Cultuur

Inleiding

Heeft u een laag inkomen en kan uw kind daarom geen lid worden van een sportvereniging of deelnemen aan muziek, dans of toneel? Per 1 september 2015 is in de gemeente Hillegom het Jeugdsportfonds (JSF) en Jeugdcultuurfonds (JCF) actief. Deze fondsen betalen (een groot deel van) de kosten voor sportclub of muziekles en benodigdheden voor gezinnen met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum. Bij sporten is het belangrijk dat de sport- vereniging door NOC*NSF is erkend. In Hillegom is het verder mogelijk zwemles via het Jeugdsportfonds te betalen. Bij het Jeugdcultuurfonds komen naast muziek- ook dans-, toneel- of tekenlessen in aanmerking voor een bijdrage.

Voorwaarden                                            

Is uw inkomen niet hoger dan 130% van het sociaal minimum, dan komt u wellicht in aanmerking voor een bijdrage. Zie hieronder het maximale maandelijks netto inkomen.

Vastgesteld op 1 januari 2022:

Maximaal maandelijks netto inkomen.           Alleenstaande/éénoudergezin.     (Echt)paar/gezin
Van 21 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd          € 1.332,19                        € 1.903,14
Vanaf pensioengerechtigde leeftijd.                              € 1.481,97                        € 2.009,45

Vergoeding

De bijdrage voor sport is maximaal € 225,00 per 12 maanden. De bijdrage voor cultuur is maximaal € 450,00 per 12 maanden. Deze bedragen zijn inclusief kleding en/of attributen. Het bedrag voor cultuur is hoger omdat muziekles duurder is. Voor leszwemmen is er ook een speciale regeling, lees hiervoor de spelregels (bijlage).

Aanvragen via intermediair

Aanvragen voor een bijdrage kunt u doen via een intermediair. Een intermediair is iemand die professioneel betrokken is bij de opvoeding van het kind, zoals: (gym-)docenten, jeugdhulpverleners, jongerenwerkers, team Hillegom in Beweging of de medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Zij controleren ook of een kind daarna daadwerkelijk naar sport of culturele activiteit gaat.  Klik hier voor: Intermediairs

Document en bewijs van inkomen inleveren bij Dienstencentrum Elsbroek: Abellalaan 1, 2182 TX Hillegom

Contact

Jeugdsportfonds

Abellalaan 1
2182 TX Hillegom

Video

Downloads

Bestand downloaden
Bestand downloaden
Bestand downloaden
Spelregels Jeugdfonds sport en cultuur