“Van NUL naar FIT!”

Inleiding

Begin november 2020 is het Beweegtraject in Hillegom opgezet door vierdejaars Sportkunde studenten (Merijn Buitenhek, Daan Sneekes en Jesse Trap) met de afstudeerrichting Sport & Maatschappij onder begeleiding van Sandra Boonstra (buurtsportcoach Hillegom in Beweging). 

Aanbod

Het Beweegtraject ”Van NUL naar FIT!” begon met een 0-meting waarbij er verschillende testjes werden gedaan om de lichamelijk fitheid van de deelnemers te meten. Gedurende het beweegtraject zijn er twee activiteiten per week gedaan, op de woensdag gingen de deelnemers sporten bij ‘Sportplaza Hillegom’ en op de vrijdag buiten wandelen (in groepjes). De activiteiten op de woensdagen werden door tweedejaars Sportkunde studenten bedacht en begeleid. De activiteiten waren heel wisselend, de ene keer werd er yoga gegeven en de andere keer gingen de deelnemers fietsen(spinnen). De afwisseling werd door de deelnemers als zeer positief ervaren. ‘Sportplaza Hillegom’ was voor het beweegtraject een uitstekende locatie, omdat daar in alle opzichten veel mogelijk is. ‘SportPlaza Hillegom’ bedankt voor de gastvrijheid!  

Reactie deelnemers

Op de vraag wat de deelnemers van het beweegtraject vonden werd er met “Super”, “Fijn”, “Leuk” en “Leerzaam” gereageerd. De deelnemers vonden de begeleiding van het Beweegtraject heel prettig, er werden dingen gezegd zoals: “De begeleiding was goed en gaf veel persoonlijke aandacht” en “Gezellig en veel kennis van zaken”. Verder heeft één van de deelnemers door dit Beweegtraject ingezien dat samen sporten meer motiveert. Deze positieve reacties van de deelnemers zijn voor de studenten heel belangrijk, dit heeft ze inzien dat hun plan uitstekend is, en dat zij ondanks de coronaperikelen van een geslaagd beweegtraject mogen spreken.

Afsluiting traject

Het Beweegtraject zou op zaterdag 6 februari 2021 met de Fittest 60+ worden afgesloten, maar deze kon in verband met de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Het Beweegtraject is daarom begin februari met een laatste wandeling door de studenten afgesloten. De Fittest 60+ daarentegen is verplaatst naar een later tijdstip, namelijk 17 april 2021. De Fittest is voor 60-plussers die meer willen leren over hun lichamelijk fitheid.  Of de Fittest 60 + op 17 april 2021 kan plaatsvinden? Wie zal het zeggen? 

Vervolg

Het beweegtraject was een succes en krijgt zeker een vervolg. Hoe, waar en wanneer? Ook dat is nog niet te zeggen. Hou de website en facebookpaginga van Hillegom in Beweging in de gaten voor de laatste updates! 

 

Foto Album

Wandelen
Spinning
Fietsen
yoga
0-meting