Senioren

Senioren

Inleiding

In deze tijd van crisis wordt er gevraagd om zoveel mogelijk binnen te blijven. Deze maatregel maakt het moeilijk om in beweging te komen en sociale contacten te onderhouden. Het doel van Hillegom in Beweging (hierna: HIB) is de inwoners van Hillegom en omgeving juist zoveel mogelijk in beweging te laten zijn. Tevens wil HIB voorkomen dat mensen in een sociaal isolement raken. Middels deze site willen wij u informeren over beweegideeën die nog wel uit te voeren zijn en sociale interactie kunt houden.

Aanbod

Beweging

Iedere werkdag wordt er een nieuwe aflevering van Nederland in Beweging uitgezonden. Kijk in de tv-gids voor de dagelijkse uitzendtijden. Nederland in Beweging duurt ongeveer een kwartier en de oefeningen kunt u goed meedoen in uw huiskamer. Door op onderstaande link te klikken kunt u de uitzendingen online bekijken.

https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/nederland-in-beweging/archief/

Wij van HIB hebben onze eigen Olga Commandeur in Paul de Bree. Hij plaatst op facebook wat oefeningen die u ook thuis kunt uitvoeren. Wij dagen u uit de oefeningen die te zien zijn 3 keer per dag in een serie van 3 uit te voeren. Klik op de onderstaande link, dan wordt u doorgestuurd naar onze facebookpagina. U hoeft geen lid te zijn van facebook om toch onze filmpjes te kunnen zien. 

https://www.facebook.com/watch/Hillegom-in-Beweging-388112407958014/652673708617007/

Op deze manier kunt u in en om het huis in beweging blijven wanneer u niet in het bezit bent van een hometrainer o.i.d..

Tot slot raden wij u aan dagelijks een ommetje te maken, wandelend dan wel met de fiets, maar houdt daarbij altijd anderhalve meter afstand van andere. 

 

Sociaal

Om te voorkomen dat u in een sociaal isolement terecht komt zeggen wij: pak eens wat vaker de telefoon. WelzijnsKompas biedt een luisterend oor voor iedereen die alleen thuis zit en graag even contact heeft. Dat kan telefonisch: 0252-757100

Facebook