Healthy Hillegom

Healthy Hillegom

Op 25 maart is Healthy Hillegom van start gegaan. Een initiatief om Hillegommers te bewegen tot een gezonde leefstijl.

Vanwege de ontwikkelingen rondom het Coronavirus was de aftrap digitaal. Via social media delen we manieren waarop Hillegommers gezond kunnen blijven. Juist nu is de noodzaak van een vitale en gezonde samenleving extra duidelijk.

Healthy Hillegom is er om zo veel mogelijk Hillegommers te activeren om een gezonde leefstijl aan te nemen. Samen met lokale (zorg)organisaties, ondernemers, scholen, (sport)verenigingen en horeca gaan we Hillegommers meer gezonde alternatieven bieden en gaan we vanaf het einde van de maand bouwen aan een gezonde leefomgeving. Healthy Hillegom wil de aanjager hiervan zijn en Hillegommers prikkelen om te kiezen voor een gezonde leefstijl.

Leefstijl en leefomgeving spelen een belangrijke rol in de kans om gezond ouder te worden. Veel van onze dagelijkse keuzes op het gebied van bijvoorbeeld voeding en beweging worden sterk beïnvloed door de omgeving waarin we leven. Daarom werken we samen met onze lokale partners om Hillegommers te verleiden tot meer gezonde keuzes.

'Een gezonde leefstijl helpt om een langer en gezonder leven te hebben. Deze bijzondere tijd bewijst eens te meer dat dit van groot belang is. Samen met vele enthousiaste partners gaat Healthy Hillegom meer gezonde keuzes aanbieden en deze zichtbaar maken. Een prachtige stap in het kader van de preventieve lokale gezondheidszorg.' aldus wethouder Fred van Trigt.

Healthy Hillegom zet zich in voor de volgende 6 thema's: eet natuurlijk, blijven bewegen, hard werken & hard ontspannen, bruisende connecties & zingeving, financieel fit, gezonde omgeving. We staan ervoor dat gezondheid meer is dan alleen goed eten en bewegen. Het is net zo belangrijk om goede en betekenisvolle contacten te hebben of te leren hoe je goed kunt ontspannen. Onze totale leefstijl is van invloed op onze gezondheid.

Meer informatie over een gezonde leefstijl? Healthy Hillegom is te volgen via Facebook, Instagram en op de website http://www.healthyhillegom.nl

 

Contact

Healthy Hillegom
E-mail: info@healthyhillegom.nl
Website: www.healthyhillegom.nl/
Facebook: www.facebook.com/HealthyHillegom/
Instagram: instagram.com/healthyhillegom