Wie gaat u aanmelden?

Inleiding

Hillegom wordt gedragen door verenigingen, stichtingen, organisaties en alle andere manieren waarop inwoners zich verenigen. Deze organisaties kunnen niet zonder vrijwilligers. Het werk dat sommige mensen doen, als mantelzorger of vrijwilliger, is zo bijzonder dat u ze misschien op een speciale manier wilt belonen. Heeft u wel eens gedacht om deze persoon aan te melden voor de onderscheiding van Vrijwilliger, Mantelzorger of Kanjer van het jaar?Aanbod

De gemeente Hillegom, WelzijnsKompas Hillegom Lisse en de Rotary Club Hillegom-Lisse slaan opnieuw de handen ineen om vrijwilligers en mantelzorgers in het zonnetje te zetten tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Om deze onderscheidingen te kunnen uitreiken, hebben wij uiteraard kandidaten nodig. Daarom vragen we u kandidaten hiervoor aan te melden. Het doel van deze onderscheidingen is om erkentelijkheid en waardering te laten blijken voor de vele vrijwilligers en mantelzorgers in Hillegom. Hoewel de onderscheidingen persoonlijk zijn, onderstrepen zij het grote maatschappelijke
belang van alle vrijwilligers en mantelzorgers in Hillegom.

Kanjer van het jaar
Met de onderscheiding Kanjer van het jaar benadrukken wij hoezeer wij jonge mantelzorgers en vrijwilligers ( tot en met 25 jaar ) waarderen. Immers, ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’. Met ons onderschrijft u ongetwijfeld het grote maatschappelijke belang, dat wij juist jongeren aanmoedigen om vrijwilligerswerk te doen. Kent u een jonge vrijwilliger binnen uw verenging/organisatie of een betrokken mantelzorger en is die persoon niet ouder dan 25 jaar? Meld hem/haar dan zeker aan.

Waaruit bestaan de onderscheidingen?
Mantelzorger en Vrijwilliger. De onderscheiding voor de Mantelzorger en de Vrijwilliger van het jaar bestaat uit het bronzen beeld van de hangkous en de daarbij behorende gemeentelijke oorkonde. Kanjer. De onderscheiding voor de Kanjer van het jaar bestaat uit een geldprijs van €250,- en een blijk van waardering voor de kanjer zelf. Het is de bedoeling, dat de kanjer de geldprijs besteedt aan zijn/haar eigen organisatie of aan een ander goed doel.

Aanmelden van kandidaten
Kandidaten kunt u online aanmelden door het invullen van het nominatieformulier op de website van de gemeente Hillegom, www.hillegom.nl. Schriftelijk aanmelden is ook mogelijk. Bij de informatiebalie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 115, het WelzijnsKompas Hillegom Lisse aan de Abellalaan 1 en Plein28 aan het Henri Dunantplein 28 zijn nominatieformulieren verkrijgbaar. Het ingevulde formulier kunt u afgeven bij de informatiebalie van het gemeentehuis of toesturen naar Gemeente Hillegom, Sociaal Domein t.a.v. Saskia van Rooijen, Postbus 32, 2180 AA Hillegom.

Sluitingsdatum is donderdag 31 oktober 2019. Een onafhankelijke jury beoordeelt de aanmeldingen. Wij attenderen u erop, dat kandidaten die u eerder heeft aangemeld, maar niet zijn genomineerd en nog steeds aan de criteria voldoen, weer kunt aanmelden. We verzoeken u op het formulier duidelijk aan te geven voor welke categorie u een kandidaat aanmeldt. Wanneer u meerdere kandidaten aanmeldt, gelieve voor elke kandidaat een afzonderlijk formulier te gebruiken.

Vragen
Voor vragen of meer informatie:Diana Stijger, telefoonnummer 14 0252 of per e-mail d.stijger@hltsamen.nl. Ook namens de overige organisatoren, WelzijnsKompas Hillegom Lisse en de Rotary Club Hillegom-Lisse, danken wij u alvast voor de medewerking en zien we uw aanmelding(en) graag tegemoet.