Zanderij ontmoetingsplek

Zanderij ontmoetingsplek

Inleiding

"Zanderij moet 'sport- en ontmoetingspark worden"

Het artikel staat vandaag (13/9) in het Haarlems Dagblad

Hillegom onderzoekt de mogelijkheden om sportpark De Zanderij beter te benutten. De gemeente werkt aan een plan om het park toegankelijker te maken. Gedacht wordt onder andere aan meer ontsluitingen en de aanleg van fiets- en wandelpaden. De Zanderij moet een ’sport- en ontmoetingspark’ worden, zo is de gedachte.
De grote wens van korfbal- en tafeltennisvereniging SDO om haar accommodatie te verbeteren, is de directe aanleiding voor Hillegom om het sportpark nader onder de loep te nemen. SDO heeft een sterk verouderd clubgebouw en wil bovendien in de nabije toekomst op kunstgras te gaan korfballen, zoals in die sport inmiddels gebruikelijk is.

De noodzakelijkeen ook urgente ingreep bij SDO is voor Hillegom aanleiding een totaalplan voor De Zanderij te maken. Ook speelt daarbij een rol dat de jeu de boulesvereniging de wens heeft een aantal overdekte banen te realiseren, net als boogschietclub de Tulp. Verder heeft loopcollectief SIB (samen in beweging) geen clubuis, maar zou de club dat wel graag willen. Nog een reden voor de gemeente om zich over de toekomst van de Zanderij te buigen, is dat jongerencentrum Solution een multifunctioneel gebouw wordt dat ook voor andere doeleinden wordt gebruikt dan alleen jongerenactiviteiten. En ten slotte is de studie naar de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Wilhelminalaan - ovver het bollenland, aan de overkant van de sloot voor Hillegom aanleiding om een integraal plan voor het sportpark te willen maken.

Aanbod

Het hele artikel staat op de FB pagina van Hillegom in Beweging.