Cool! - Gezonde Leefstijl interventie

Cool!

Cool staat voor Coaching op Leefstijl en is een gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) die gericht is op het verbeteren van de algehele leefstijl van mensen die als doel hebben om blijvend gewicht te verliezen. Deelnemers blijken na deelname aan het Cool-programma meer te bewegen, minder te zitten en ze zijn gezonder gaan eten. Ook is de motivatie om gezonder te leven toegenomen en de kwaliteit van leven verhoogd.

Ben je echt te zwaar geworden, dan zou je daar last van kunnen krijgen. Omdat je niet meer lekker in je vel zit. Maar ook omdat je extra risico’s loopt op gezondheidsproblemen zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Wil je iets doen aan je gewicht en je gewoontes maar vind je het moeilijk? Een leefstijlcoach kan je helpen!

Het programma bestaat uit een basisprogramma en een onderhoudsprogramma en duurt in totaal twee jaar. Beide onderdelen bestaan uit 8 groepsbijeenkomsten (maximaal 14 personen) en twee individuele gesprekken.

Iedereen die wil afvallen heeft zijn eigen redenen. In het programma staan jouw persoonlijke doelen centraal. Je hebt een eigen leefstijlcoach die twee jaar jouw gids blijft. Je geeft elkaar steun en inspiratie in groepsbijeenkomsten, maar hebt ook gesprekken apart met je leefstijlcoach. Je kijkt samen welke veranderingen in je leefstijl een groot effect kunnen hebben. Denk daarbij aan veranderingen in structuur, voeding, beweging, slaap, inspanning en ontspanning. De leefstijlcoach zoekt samen met je naar wat je wilt en kunt. Samen stel je doelen waaruit acties volgen die bij je passen, die haalbaar zijn en uitvoerbaar in je eigen tempo. Je leert hoe je lichaam en je brein werken, kiest gewoontes die bij je passen en gaat die trainen. Zo kom je steeds dichter bij je doel.

Wie komt in aanmerking voor het programma?                                                                                                   

Je komt in aanmerking bij voldoende motivatie om het tweejarige programma te volbrengen én je hebt:

·         een BMI van 25 én een verhoogd risico op hart– en vaatziekten/diabetes

·         een BMI van 30

Deelname is gratis. Het programma is opgenomen in de basisverzekering, er zijn dus geen kosten aan verbonden, je betaalt ook geen eigen risico.

De bijeenkomsten worden georganiseerd in de hele bollenstreek

 

lisse@eetcoaching.nl

06-18677227

https://www.eetcoaching.nl/